nieuws

Nononsense jeugdzorgorganisatie betreedt de markt

Geen categorie

Praktische Jeugdzorg is een nieuwe aanbieder in de jeugdzorg met maar één ambitie, zoals ze zelf zegt: echt jeugdzorg bieden. De organisatie bestaat uit een zelfstandige jeugdzorgketen waaraan 600 professionals in het hele land deelnemen. Vanuit hun nononsense aanpak moeten professionals vooral naar buiten, in plaats van passief achter een computer zitten. Directeur Sander Markerink […]

Praktische Jeugdzorg is een nieuwe aanbieder in de jeugdzorg met maar één ambitie, zoals ze zelf zegt: echt jeugdzorg bieden. De organisatie bestaat uit een zelfstandige jeugdzorgketen waaraan 600 professionals in het hele land deelnemen.

Vanuit hun nononsense aanpak moeten professionals vooral naar buiten, in plaats van passief achter een computer zitten. Directeur Sander Markerink vertelt: ‘Door ons laag in de samenleving efficiënt en effectief te organiseren, willen wij concreet en praktisch bijdragen aan een aantrekkelijke samenleving voor onze meest kwetsbare kinderen. Jeugdzorg vatten wij op als een herstel van het psychologisch contract tussen samenleving en deze (dreigend) vastgelopen kinderen en gezinnen'.

Achter de deuren van Praktische Jeugdzorg wordt gewerkt aan de hand van tien erkende zorgprogramma's. Van diagnostiek tot praktische trainingen voor kinderen, ouders/opvoeders, docenten in het primair en vervolgonderwijs. Maar ook ambtenaren en jeugdprofessionals kunnen er voor hun vragen en trainingen terecht.

Praktische Jeugdzorg wil haar diensten allereerst gaan aanbieden in Gouda. Ervaringen opgedaan in deze gemeente wil zij gaan inzetten bij het optuigen van meer centra's in het land.

 

 

Reageer op dit artikel