nieuws

OSB nodigt CNV en FNV uit voor afrondend formeel CAO-overleg

Geen categorie

OSB nodigt CNV en FNV uit voor een afrondend formeel CAO-overleg. De afgelopen weken zijn verkennende gesprekken gevoerd om met beide vakbonden (FNV en CNV) tot een acceptabele oplossing te komen. De werkgeversorganisatie zegt aanvullende voorstellen gedaan te hebben "binnen het ruime en gedurfde financiële kader van 5 procent." Ondanks dat blijkt nog geen oplossing […]

OSB nodigt CNV en FNV uit voor een afrondend formeel CAO-overleg. De afgelopen weken zijn verkennende gesprekken gevoerd om met beide vakbonden (FNV en CNV) tot een acceptabele oplossing te komen.

De werkgeversorganisatie zegt aanvullende voorstellen gedaan te hebben "binnen het ruime en gedurfde financiële kader van 5 procent." Ondanks dat blijkt nog geen oplossing in zicht. "Wat ook de uitkomst wordt van dit afrondende overleg,  OSB blijft streven naar een oplossing met twee vakbonden voor haar 150.000 schoonmakers in deze moeilijke tijden", aldus eerste onderhandelaar Anton Witte. Naar aanleiding van de verkennende gesprekken hebben de werkgevers een nieuw voorstel neergelegd. Witte: "Naast eerdere voorstellen uit het eindbod is een handreiking gedaan voor het ontkoppelen van pensioen en een verregaande studie naar verzuim in relatie tot doorbetalen bij wachtdagen. Aan de uitkomst van de studie zouden ook bindende voorwaarden worden verbonden al naar gelang de uitkomsten. Dit naast eerdere voorstellen uit het eindbod met ondere andere respect in relatie tot naleving van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag, een onderzoek naar werkdruk, intensivering van de opleidingen en een baanbrekend en eerlijke loonsverhoging. Dat is totaal bijna 5 procent loonsverhoging in een tijd van crisis."

Reageer op dit artikel