nieuws

Platform maakt financiële gegevens bedrijven openbaar

Geen categorie

Kredietspecialist Graydon heeft eerder deze week Graydon Bedrijven gelanceerd, een website waarop alle 2,3 miljoen bedrijven in Nederland hun bedrijfsprofiel kunnen beheren. De bedoeling is dat inzicht verkregen wordt in de financiële gezondheid, betaalgedrag en bedrijfsvoering van de bedrijven.

Graydon publiceert op de site over elk bedrijf basisgegevens, zodat de bezoeker van het platform zekerheid heeft dat het bedrijf bestaat. Ondernemers kunnen hier de financiële situatie van zakenpartners screenen. Bedrijven krijgen ook de optie hun bedrijfsprofiel open te stellen, zodat leveranciers en kredietgevers geen financiële checks meer hoeven te doen.

Vertrouwenscrisis
Volgens Graydon zullen ondernemers die openheid van zaken geven sterker uit de huidige economische crisis komen. ‘De huidige crisis is eigenlijk niet zozeer een kredietcrisis als een vertrouwenscrisis', zegt Graydon CEO Gertjan Kaart. ‘Er is namelijk genoeg kapitaal, maar het probleem is dat bedrijven en financiële instanties elkaar niet genoeg vertrouwen om krediet aan elkaar te verstrekken. Maatregelen die zijn gericht op het herstel van vertrouwen zijn dé manier om BV Nederland weer op stoom te krijgen.'

Reageer op dit artikel