nieuws

Protest thuiszorgmedewerkers in Den Haag

Geen categorie

Op het Plein in Den Haag hebben ongeveer 300 tot 400 thuiszorgmedewerkers gedemonstreerd. Ze willen dat de aanbestedingen in de huishoudelijke zorg aan banden worden gelegd en dat betere salarissen worden gegarandeerd. De demonstranten hopen dat een wetsvoorstel, dat dinsdagmiddag aan de Eerste Kamer wordt voorgelegd en aan hun wensen tegemoet komt, wordt aangenomen. De betogers […]

Op het Plein in Den Haag hebben ongeveer 300 tot 400 thuiszorgmedewerkers gedemonstreerd. Ze willen dat de aanbestedingen in de huishoudelijke zorg aan banden worden gelegd en dat betere salarissen worden gegarandeerd. De demonstranten hopen dat een wetsvoorstel, dat dinsdagmiddag aan de Eerste Kamer wordt voorgelegd en aan hun wensen tegemoet komt, wordt aangenomen.

De betogers uit het hele land staan bij een podium waar muziek wordt gemaakt. Ze hebben vlaggetjes en spandoeken met bijvoorbeeld de tekst 'geen uitverkoop thuiszorg'. Ook stakende schoonmakers hebben zich uit solidariteit bij de menigte gevoegd.

Reageer op dit artikel