nieuws

Roompot biedt gasten met een visuele beperking nu een aangepaste vakantiebungalow

Geen categorie

Op vakantiepark Weerterbergen heeft RP Care – onderdeel van Roompot Vakanties een bungalow in gebruik genomen die is aangepast voor mensen met een visuele beperking. In de vakantiewoning zijn zowel binnen als buiten voorzieningen getroffen die voor mensen die niet of slecht zien erg belangrijk zijn. Het gaat dan om speciale verlichting, behulpzaam kleur- en […]

Op vakantiepark Weerterbergen heeft RP Care – onderdeel van Roompot Vakanties een bungalow in gebruik genomen die is aangepast voor mensen met een visuele beperking.

In de vakantiewoning zijn zowel binnen als buiten voorzieningen getroffen die voor mensen die niet of slecht zien erg belangrijk zijn. Het gaat dan om speciale verlichting, behulpzaam kleur- en contrastgebruik, klanktegels, informatie in braille en een programma dat de televisieondertiteling voorleest. Met deze voorzieningen is het ook voor mensen met een visuele beperking mogelijk ontspannen van een vakantie te genieten. De aanpassingen zijn uitgevoerd i.s.m. Bartiméus Inclusief Advies. Deze organisatie ondersteunt blinden en slechtzienden op het gebied van wonen, leren, werken en het dagelijks leven.

Kort voor de opening van de bungalow is er uitgebreid getest door een aantal mensen met een visuele beperking. Zij en hun familieleden waren erg enthousiast en inmiddels is de bungalow in de verhuur.

RP care is onderdeel van Roompot Vakanties en gericht op het verzorgen van vakanties voor mensen die zorgafhankelijk zijn. Door samen te werken met (para)medische instellingen en doelgroepgerichte organisaties biedt RP Care een groot scala aan mogelijkheden. Het aanbod bestaat onder andere uit mindervalide – en allergievriendelijke bungalows, thuiszorg op het vakantieadres, kuurreizen voor reumapatienten en vakantiedialyse. En nu dus ook een bungalow voor visueel beperkten.

Reageer op dit artikel