nieuws

‘Salaris hoeft niet mee te stijgen met leeftijd’

Geen categorie

Het salaris hoeft niet mee te stijgen met de leeftijd. Dat blijkt uit het eerste nationale onderzoek ‘Over Duurzame Inzetbaarheid'. Het lijkt erop dat demotie dus geen taboe meer is in ons land.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door het platform Over Duurzame Inzetbaarheid van Kluwer, blijkt dat de ruim vierduizend respondenten het eens zijn over het feit dat duurzame inzetbaarheid belangrijk is. Langer doorwerken speelt echter nauwelijks een rol, terwijl dit een van de pijlers is onder de inzetbaarheid van medewerkers en de belangrijkste inzet van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Langer doorwerken
De stelling ‘De grootste uitdaging voor het realiseren van duurzame inzetbaarheid is dat medewerkers langer door willen werken' krijgt nauwelijks bijval: slechts 5 procent is het ermee eens. Maar liefst 65 procent van de respondenten is echter wel bereid om in eigen vlees te snijden, en schaart zich achter de stelling ‘Het moet minder vanzelfsprekend worden dat salaris meestijgt met je leeftijd'. Waarbij ze wel vaak aantekenen dat hun salaris in ieder geval niet meer stijgt, omdat ze aan het einde zitten van hun schaal.

Lees hier meer over het onderzoek.

Reageer op dit artikel