nieuws

Samenwerking Ballast Nedam en Kuijpers voor renovatie hoofdkantoor ASR

Geen categorie

Kuijpers wordt toegevoegd aan het bouwteam voor de renovatie van het hoofdkantoor van verzekeraar ASR in Utrecht. Het bedrijf gaat voor dit project een strategische samenwerking aan met Ballast Nedam. Ballast Nedam kreeg eind februari een voorlopige gunning voor de uitvoering van deze grootschalige renovatie. Kuijpers Centrale Projecten wordt toegevoegd aan het bouwteam, dat voor […]

Kuijpers wordt toegevoegd aan het bouwteam voor de renovatie van het hoofdkantoor van verzekeraar ASR in Utrecht. Het bedrijf gaat voor dit project een strategische samenwerking aan met Ballast Nedam. Ballast Nedam kreeg eind februari een voorlopige gunning voor de uitvoering van deze grootschalige renovatie.

Kuijpers Centrale Projecten wordt toegevoegd aan het bouwteam, dat voor de zomer het definitieve ontwerp zal opleveren. Deze voorlopige gunning zal dan in de zomer leiden tot een definitief Engineering & Build-contract voor de verdere uitvoering van het project. Hierin gaan Ballast Nedam en Kuijpers Centrale Projecten gezamenlijk opereren.

Kuijpers is onder andere verantwoordelijk voor de klimaatplafonds met sprinklerinstallaties en een duurzame energievoorziening in combinatie met elektrotechnische en zwakstroom-installaties.

Het gebouw heeft nu in totaal 54.000 m² verhuurbare vloeroppervlakte. Na de renovatie telt het ASR-kantoor 2.800 werkplekken, ten behoeve van 4.000 medewerkers.

Na afronding van de renovatie- en uitbreidingswerkzaamheden zal het pand een vloeroppervlakte van 84.000 m2 hebben, bestaande uit parkeren, een ondergronds vergadercentrum en 68.000 m2 kantoren.

De bouwwerkzaamheden starten in het 3e kwartaal van 2012.
De oplevering is naar verwachting eind 2015.

Reageer op dit artikel