nieuws

Schippers: terughoudendheid in zorg met media

Geen categorie

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen moeten terughoudend zijn met het meewerken aan activiteiten van media. Zij dienen altijd goede zorg voorop te stellen, aldus minister Edith Schippers (Volksgezondheid) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. Ze reageert daarmee op de opnames die op de afdeling spoedeisende hulp van het VU medisch centrum zijn gemaakt. Over […]

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen moeten terughoudend zijn met het meewerken aan activiteiten van media. Zij dienen altijd goede zorg voorop te stellen, aldus minister Edith Schippers (Volksgezondheid) maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Ze reageert daarmee op de opnames die op de afdeling spoedeisende hulp van het VU medisch centrum zijn gemaakt. Over de opnames ontstond maatschappelijke verontwaardiging toen bleek dat patiënten niet vooraf om toestemming was gevraagd.

Volgens Schippers bestaan er richtlijnen over de omgang met medische gegevens van patiënten en cameratoezicht en zal ze om problemen te voorkomen alle ziekenhuizen daar nog eens op wijzen.

Reageer op dit artikel