nieuws

Schoonmaakexpositie in streekmuseum

Geen categorie

In het museum in Krimpen aan den IJssel is onlangs de tentoonstelling Schoon geopend. Het is een expositie van schoonmaakartikelen en huishoudelijke apparaten van lang geleden. "Aan het begin van de lente begint iedereen aan de grote schoonmaak", zegt Marieke Havers van het Streekmuseum Krimpenerwaard. "De winter is dan voorbij dus de deuren en ramen […]

In het museum in Krimpen aan den IJssel is onlangs de tentoonstelling Schoon geopend. Het is een expositie van schoonmaakartikelen en huishoudelijke apparaten van lang geleden.

"Aan het begin van de lente begint iedereen aan de grote schoonmaak", zegt Marieke Havers van het Streekmuseum Krimpenerwaard. "De winter is dan voorbij dus de deuren en ramen kunnen weer open en ook de kleden kunnen weer buiten worden uitgeklopt." De expositie gaat over schoonmaakartikelen en huishoudelijke apparaten. "En voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken, zijn er handleidingen van onze grootmoeders. Denk aan het verwijderen van kalk uit de badkamer met azijn." En het museum zoekt nog meer tips. Belangstellenden kunnen hun beste schoonmaakraad sturen naar info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl onder vermelding van Schoon Tip. Het liefst met een foto van de tipgeefster.

Reageer op dit artikel