nieuws

Senaat steunt SP-plan basistarief thuiszorg

Geen categorie

Gemeenten moeten een basistarief gaan hanteren voor de thuiszorg. De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het voorstel waarmee de SP ervoor wil zorgen dat de concurrentie op prijs stopt en de nadruk weer komt te liggen bij het leveren van goede verzorging. SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten, die het plan in de Senaat verdedigde, ziet […]

Gemeenten moeten een basistarief gaan hanteren voor de thuiszorg. De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het voorstel waarmee de SP ervoor wil zorgen dat de concurrentie op prijs stopt en de nadruk weer komt te liggen bij het leveren van goede verzorging.

SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten, die het plan in de Senaat verdedigde, ziet de bijval voor het plan als winst voor iedereen. ,,De basis wordt een reëel tarief waardoor thuiszorgorganisaties zich gaan onderscheiden op kwaliteit. Ze kunnen te lage tarieven niet meer afwentelen op het personeel.''

Voormalig SP-leider Agnes Kant diende in 2008 drie voorstellen in om de marktwerking in de thuiszorg te verminderen. Nadat Kant vertrok uit de politiek, ontfermde Leijten zich over die plannen. Over het voorstel om gemeenten niet langer te verplichten tot Europese aanbesteding in de thuiszorg stemt de Eerste Kamer later; de Senaat wi daar meer opheldering over.

Reageer op dit artikel