nieuws

Spectro bespaart fors op waterverbruik

Geen categorie

Spectro vertelt in 2011 zijn waterverbruik met maar liefst 9 procent te hebben verlaagd, terwijl de totale productievolume met 7 procent toenam. Dat is de belangrijkste conclusie uit de jaarlijkse rapportage van Spectro aan het A.I.S.E. Charter for Sustainable Cleaning. Water is voor een producent van reinigingsmiddelen nog steeds de meest gebruikte grondstof en het […]

Spectro vertelt in 2011 zijn waterverbruik met maar liefst 9 procent te hebben verlaagd, terwijl de totale productievolume met 7 procent toenam. Dat is de belangrijkste conclusie uit de jaarlijkse rapportage van Spectro aan het A.I.S.E. Charter for Sustainable Cleaning.

Water is voor een producent van reinigingsmiddelen nog steeds de meest gebruikte grondstof en het verbruik wordt daarom scherp in de gaten gehouden. De forse reductie is volgens Spectro voornamelijk te wijten aan twee punten. "Als eerste aan het restwater dat vrijkomt tijdens productie. Dit zetten we sinds afgelopen jaar opnieuw in in diverse spoelprocessen. Als tweede worden de producten geconcentreerder en dat is onder andere terug te zien in het waterverbruik." Het charter is het milieuzorgsysteem van de Europese Branchevereniging A.I.S.E. Het charter toetst de organisatie onafhankelijk op een groot aantal punten in milieu en veiligheid. Vereiste is om op alle punten een continue, meetbare verbetering te bereiken. De resultaten van alle deelnemende producenten worden jaarlijks verzameld. Hiermee wordt op Europees niveau het duurzaamheidbeleid van de branche aangetoond. Spectro maakt op basis van klantenwensen vloeibare reinigingsmiddelen onder private label. Het bedrijf bestaat 25 jaar en zegt marktleider in Nederland te zijn op het gebied van professionele reinigingsmiddelen onder private label.

Reageer op dit artikel