nieuws

SRA: ernstige zorgen over migratie DigiNotar-certificaten

Geen categorie

De Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten (SRA) uiten hun zorgen over de migratie van DigiNotar / KPN certificaten in een brandbrief die de organisatie gisteren stuurde naar alle betrokken organisaties. De SRA twijfelt aan de veiligheid.

De koepelorganisatie zegt zich ernstig zorgen te maken over de inefficiëntie en slechte communicatie rond het aanvraagproces, de schijnbare willekeur in het complexe verwerkingsproces en de extra doorlooptijden waardoor de productie bij de kantoren dreigt stil te komen liggen. Daarnaast stelt SRA grote vraagtekens bij de veiligheid rond het proces van downloaden van de certificaten.

Oproep tot actie
Hierdoor ziet de organisatie zich genoodzaakt partijen op te roepen tot actie waarbij ze pleit voor een verlenging van de aanvraagtermijn van certificaten en het intrekken van mogelijke boetebepalingen bij te late aangiften.

Problemen met elektronische certificaten
In december 2011 maakte SRA haar zorgen kenbaar over de kwetsbaarheid van betrouwbare digitale informatie-uitwisseling, vooral waar het gaat om problemen met elektronische certificaten. SRA pleitte ervoor om de tijd te nemen voor een onderzoek naar een structurele technische oplossing met een minder fraudegevoelig systeem, in plaats van een snelle invoering van systemen waarbij toen al onregelmatigheden werden geconstateerd.

Reageer op dit artikel