nieuws

Stelselwijziging in verband met dreigende verliesverdamping

Geen categorie

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft vorige maand een actualisering van zijn besluit inzake de stelselwijziging in verband met dreigende verliesverdamping uit 2000 ingevoerd.

Bij een dreigende verdamping van verliezen wordt veelal op zoek gegaan naar mogelijkheden om een dergelijk verlies te voorkomen. Soms gebeurt dat door voor een ander waarderingsstelsel te kiezen. Hiertegen bestaan volgens Weekers geen bezwaren maar dan moet een dergelijke wijziging wel in overeenstemming zijn met goed koopmansgebruik, het stelsel moet bestendig worden toegepast en er moet sprake zijn van een incidenteel te behalen fiscaal voordeel. Hieraan moet een stelselwijziging voldoen om fiscaal aanvaardbaar te zijn.

Voorkoming van verliesverdamping
De huidige staatssecretaris overweegt in zijn besluit verder het geen bezwaar tegen stelselwijziging als de belastingplichtige het bedrijfseconomische waarderingsstelsel wijzigt ter voorkoming van verliesverdamping. Dan moet het wel gaan om eigen verlies en de wijziging moet in overeenstemming zijn met goed koopmansgebruik.

Reageer op dit artikel