nieuws

Straatverbod voor winkeldief

Geen categorie

Winkeldieven kunnen nog dit jaar een straatverbod opgelegd krijgen, waarmee een heel winkelgebied verboden terrein voor ze wordt. De officier van justitie kan de maatregel opleggen zonder tussenkomst van een rechter, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving in De Telegraaf. Nu kunnen ondernemers al een winkelverbod opleggen aan winkeldieven, maar justitie gaat […]

Winkeldieven kunnen nog dit jaar een straatverbod opgelegd krijgen, waarmee een heel winkelgebied verboden terrein voor ze wordt. De officier van justitie kan de maatregel opleggen zonder tussenkomst van een rechter, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving in De Telegraaf.

Nu kunnen ondernemers al een winkelverbod opleggen aan winkeldieven, maar justitie gaat een stapje verder. 'Het opleggen van een straatverbod aan een winkeldief is een goed voorbeeld van hoe wij willen bestraffen', zegt een woordvoerder van het Parket-Generaal van het Openbaar Ministerie.

Vorig jaar deelden ondernemers een recordaantal van tienduizend winkelverboden uit aan winkeldieven. Detailhandel Nederland is blij dat dieven straks ook een straatverbod kunnen krijgen. De branchevereniging denkt dat het veel meer effect op een dief heeft dan wanneer een ondernemer een winkelverbod oplegt.

De schade van winkeldiefstal liep vorig jaar verder op naar een bedrag van rond de 350 miljoen euro.

Reageer op dit artikel