nieuws

SZW komt met Actieplan Gezond Bedrijf voor mkb

Geen categorie

Ter ondersteuning van werkgevers en werknemers in het MKB stelt staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken samen met zijn collega van VWS en in afstemming met de sociale partners een actieplan Gezond Bedrijf op. Dat schrijft de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.

In het actieplan Gezond Bedrijf is er ook aandacht voor werkenden met een chronische aandoening, zoals diabetes. In de loop van maart 2012 is meer bekend over de inhoud van het actieplan.

Steeds meer bedrijven voeren beleid op het gebied van vitaliteitmanagement en preventie op de werkvloer. Maar vooral in kleinere bedrijven vraagt de bewustwording en het inzetten van gericht beleid nog aandacht.

Het kabinet ondersteunt gezondheidsbeleid zoals neergelegd in het Vitaliteitspakket. Gezonde en vitale werknemers zijn doorgaans langer met plezier aan het werk en daarmee productiever. Zowel de werknemer als de werkgever heeft hier voordeel van. Zij hebben dan ook een primaire gezamenlijke verantwoordelijkheid om dit uit te voeren.

Preventieve en duurzame inzetbaarheid
Bedrijven kunnen zich laten ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een beleid gericht op preventie en duurzame inzetbaarheid. Er zijn veel dienstverleners, waaronder bedrijfsartsen. Door de toenemende bewustwording van werkgevers over de impact van een chronische ziekte zal meer aandacht komen voor de rol die de werkgever samen met zijn ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging kan spelen. Naast de bedrijfsarts kunnen ook andere deskundigen bijdragen aan een meer proactieve aanpak in bedrijven.

Bewustwording vergroten is ook de intentie van het actieplan Gezond Bedrijf.

Bron: Kluwersalarisadministratie.nl

Reageer op dit artikel