nieuws

Technologie Aseptix in Amerikaans desinfectieproduct

Geen categorie

Eén van de gepatenteerde technologieën van Aseptix Health Sciences, een Nederlandse specialist in desinfectieproducten, is verwerkt in een nieuwe lijn van reinigings- en desinfectieproducten van het Amerikaanse Clorox Professional Products Company. Deze divisie van The Clorox Company richt zich met de nieuwe lijn op basis van geactiveerde waterstofperoxide, op de Amerikaanse gezondheidszorg. De producten zijn […]

Eén van de gepatenteerde technologieën van Aseptix Health Sciences, een Nederlandse specialist in desinfectieproducten, is verwerkt in een nieuwe lijn van reinigings- en desinfectieproducten van het Amerikaanse Clorox Professional Products Company.

Deze divisie van The Clorox Company richt zich met de nieuwe lijn op basis van geactiveerde waterstofperoxide, op de Amerikaanse gezondheidszorg. De producten zijn geregistreerd bij de US Environmental Protection Agency en doden volgens de leverancier 32 verschillende bacteriën en virussen binnen 30 seconden tot één minuut. Dit is volgens de leverancier een record in de Amerikaanse markt voor een desinfectiemiddel zonder chloor. In de nieuwe lijn van Clorox reinigings- en desinfectiemiddelen voor de gezondheidszorg wordt gebruikgemaakt van de verschillende gepatenteerde technologieën van Aseptix. "Dat om een hoog niveau van werkzaamheid te bereiken, met één van de laagste toxiciteitsscores in de markt." De Clorox producten bevatten geactiveerde waterstofperoxide voor een snelle werkzaamheid tegen gevaarlijke micro-organismen. De meeste bacteriën en virussen worden binnen 30 seconden tot één minuut gedood, stelt het bericht van Aseptix. "Dat inclusief gevaarlijke bacteriën die ziekenhuisinfecties veroorzaken zoals S. aureus, MRSA, K. pneumoniae, A. baumannii, VRE, EBSL en Enterobacter aerogenes." De producten zijn ook geregistreerd om het Norovirus te doden. Ze zijn vanaf maart 2012 beschikbaar voor zorginstellingen in de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel