nieuws

TenneT sluit zich aan bij convenant Actie Koperslag

Geen categorie

TenneT, beheerder van het Nederlandse elektriciteitsnet, is partner geworden binnen het convenant Koperslag en zal samen met de overige partners maatregelen treffen om metaaldiefstal tegen te gaan. In de elektriciteitssector starten TenneT en het Ministerie van Veiligheid en Justitie in 2012 onder meer met de inzet van tracking en tracing bij de aanpak van koperdiefstal. […]

TenneT, beheerder van het Nederlandse elektriciteitsnet, is partner geworden binnen het convenant Koperslag en zal samen met de overige partners maatregelen treffen om metaaldiefstal tegen te gaan. In de elektriciteitssector starten TenneT en het Ministerie van Veiligheid en Justitie in 2012 onder meer met de inzet van tracking en tracing bij de aanpak van koperdiefstal.

De diefstal van metaal is een aanhoudend probleem en kan op het spoor of bij het elektriciteitsnet gevaarlijke situaties opleveren. Daarom zijn in juni 2011 afspraken gemaakt met ProRail, de metaalrecyclingfederatie MRF, politie en het OM om gezamenlijk acties te ondernemen en elkaar te steunen in de strijd tegen metaaldiefstal. De maatregelen zijn gericht op het gebied van preventie, registratie, opsporing en vervolging.

Sinds de ondertekening van het convenant op 30 juni 2011 zijn diverse acties in gang gezet. KLPD, ProRail en het Landelijk Parket Team Verkeer stemmen onder andere de inzet van private beveiligers en politieteams op elkaar af.

Reageer op dit artikel