nieuws

Topman Deloitte Nederland overtrad regels

Geen categorie

De kersverse bestuursvoorzitter van Deloitte Nederland, Piet Hein Meeter, stapt per direct op omdat hij de onafhankelijkheidsregels van het accountancybedrijf heeft overtreden. Meeter, die begin dit jaar aantrad als topman van Deloitte Nederland, hield financiële belangen in bedrijven die hun boekhouding door Deloitte laten controleren. Dat bleek onlangs uit een onderzoek waaraan het bedrijf al […]

De kersverse bestuursvoorzitter van Deloitte Nederland, Piet Hein Meeter, stapt per direct op omdat hij de onafhankelijkheidsregels van het accountancybedrijf heeft overtreden.

Meeter, die begin dit jaar aantrad als topman van Deloitte Nederland, hield financiële belangen in bedrijven die hun boekhouding door Deloitte laten controleren. Dat bleek onlangs uit een onderzoek waaraan het bedrijf al zijn hooggeplaatste werknemers onderwerpt.

Volgens Deloitte is niet gebleken dat Meeter persoonlijk beslissingen heeft genomen over de belangen in de betreffende cliënten. Daarnaast was hij niet betrokken bij de controle van die bedrijven.

Reageer op dit artikel