nieuws

Uitzondering voor Joodse beveiligers

Geen categorie

Joodse organisaties mogen hun eigen beveiligers blijven opleiden. Ze hoeven niet aan nieuwe landelijke exameneisen te voldoen. Dat heeft minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) besloten, meldt de Telegraaf. De minister verleent de Joodse gemeenschap ontheffing, waardoor ze niet op extra kosten wordt gejaagd. Hun werkzaamheden moeten wel gewoon aan de wettelijke eisen voldoen. Joodse instellingen […]

Joodse organisaties mogen hun eigen beveiligers blijven opleiden. Ze hoeven niet aan nieuwe landelijke exameneisen te voldoen. Dat heeft minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) besloten, meldt de Telegraaf. De minister verleent de Joodse gemeenschap ontheffing, waardoor ze niet op extra kosten wordt gejaagd. Hun werkzaamheden moeten wel gewoon aan de wettelijke eisen voldoen.

Joodse instellingen hoeven echter niet op (financiële) bijstand te rekenen. Opstelten vindt niet dat de dreiging en het risico dusdanig zijn dat de rijksoverheid aanvullende beveiligingsmaatregelen moet treffen. Hij wijst op de eigen verantwoordelijkheid en die van de lokale overheid.

Reageer op dit artikel