nieuws

Verhagen wil cloud computing veiliger maken

Geen categorie

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van cloud computing voor het bedrijfsleven. Uit het onderzoek blijkt dat ondernemers met cloud computing kunnen besparen op ICT-kosten, maar er zijn ook twijfels over de beveiliging van data.

Vooral mkb-ondernemers kunnen met cloud computing eenvoudig en relatief goedkoop beschikken over de modernste technologie. Zo kunnen startende ondernemers via de cloud veel sneller en goedkoper e-maildiensten en opslag van data regelen dan zelf een server aan te schaffen en te onderhouden.

Nadelen
Het gebruik van cloud computing heeft ook nadelen. Zo moet er meer duidelijkheid komen over de beveiliging van en controle over data via de cloud. Daarnaast bestaan er zorgen over de leveringszekerheid van bepaalde diensten. Ook is niet altijd duidelijk voor ondernemers of het gebruik van cloud computing voldoet aan internationale wetgeving.

Veilig toepassen
‘Daarom wil ik samen met het bedrijfsleven belemmeringen wegnemen en het veilig toepassen van cloud computing mogelijk maken,' aldus minister Verhagen. Hij zal daarvoor met de aanbevelingen uit dit onderzoek samen met ondernemers en aanbieders van clouddiensten een plan uitwerken.

Reageer op dit artikel