nieuws

Verzekeraars en politie pakken gezamenlijk fraude aan

Geen categorie

Verzekeraars en politie Rotterdam-Rijnmond gaan gegevens uitwisselen om verzekeringsfraude een halt toe te roepen. Verzekeraars die claims krijgen waarbij een sterk vermoeden van fraude bestaat, kunnen bij de politie nadere gegevens opvragen om te controleren of het vermoeden gegrond is. Andersom geldt dat zodra de politie stuit op situaties waarvan zij vermoedt dat fraude in […]

Verzekeraars en politie Rotterdam-Rijnmond gaan gegevens uitwisselen om verzekeringsfraude een halt toe te roepen. Verzekeraars die claims krijgen waarbij een sterk vermoeden van fraude bestaat, kunnen bij de politie nadere gegevens opvragen om te controleren of het vermoeden gegrond is. Andersom geldt dat zodra de politie stuit op situaties waarvan zij vermoedt dat fraude in het spel is, de politie bij verzekeraars navraagt of (valse) schade is gemeld.

De aanpak van fraude door verzekeraars en de politie Rotterdam-Rijnmond is onderdeel van het convenant ‘Versterking eigenlijke aangiften'. Doel van de samenwerking is – naast een daling van verzekeringsfraude – minder administratieve lasten voor verzekeraars en politie en het aanscherpen van het criminaliteitsbeeld.

Reageer op dit artikel