nieuws

VHIG houdt congres over infectiepreventie op 17 en 18 april

Geen categorie

De Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG) houdt op 17 en 18 april haar congres in Almelo.  De VHIG is een beroepsvereniging voor adviseurs infectiepreventie binnen instellingen van gezondheidszorg. Veel leveranciers van schoonmaakartikelen (zoals Wecoline, Dr. Weigert, Aseptix, Diversey, Lotus Professional en Tork) zijn op het congres vertegenwoordigd. Op 17 april begint […]

De Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG) houdt op 17 en 18 april haar congres in Almelo.
 
De VHIG is een beroepsvereniging voor adviseurs infectiepreventie binnen instellingen van gezondheidszorg. Veel leveranciers van schoonmaakartikelen (zoals Wecoline, Dr. Weigert, Aseptix, Diversey, Lotus Professional en Tork) zijn op het congres vertegenwoordigd. Op 17 april begint het programma om 9.45 uur, op 18 april om 9.30 uur. Op het programma staan tal van lezingen, bijvoorbeeld over Pharmafilter. Dat is een concept voor de verzorging, afvalverwerking en waterzuivering van ziekenhuizen. Pharmafilter biedt volgens de spreker hygiëne en efficiency door borden, bedpannen en urinalen te vervangen door eenmalig te gebruiken producten, die in een vermaler worden gedeponeerd. Maar ook over MRSA, het norovirus en zelfs social media en communicatie wordt gesproken. Het VHIG-congres vindt plaats in Almelo, in het theaterhotel. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website van de vereniging. Klik daarvoor hier.  

Reageer op dit artikel