nieuws

Vooral peuken maken parkeerplaatsen onveilig

Geen categorie

Vijfendertig medewerkers (waaronder directeuren) van SchoonGroep Nederland deden in het weekeinde mee met de landelijke schoonmaakdag van de stichting Nederland Schoon. Ze haalden niet alleen met hun actie de televisie, maar wisten ook nog eens 75 zakken vuil op te ruimen. "Het was goed en leuk om te zien hoe iedereen samenwerkte", vertelt Rob Burgmeijer […]

Vijfendertig medewerkers (waaronder directeuren) van SchoonGroep Nederland deden in het weekeinde mee met de landelijke schoonmaakdag van de stichting Nederland Schoon. Ze haalden niet alleen met hun actie de televisie, maar wisten ook nog eens 75 zakken vuil op te ruimen.

 "Het was goed en leuk om te zien hoe iedereen samenwerkte", vertelt Rob Burgmeijer van Schoongroep Nederland. De Schoongroep hielp mee parkeerplaatsen langs de A2 schoon te maken. Daarvoor was reden genoeg. Volgens onderzoekers is namelijk één op de vijf parkeerplaatsen niet schoon. De medewerkers van de groep reden met een Oranje bus en eigen busjes van parkeerplaats naar parkeerplaats. Dat onder het motto ‘een schone parkeerplaats is een veilige parkeerplaats'.  Burgmeijer: "De hoeveelheid grof vuil viel nog mee, maar het aantal peuken was overweldigend. Duizenden en duizenden…. Complete asbakken worden op de parkeerplaats geleegd." Ook de bermen bij de opritten van de snelweg vielen op. "Daar lag het meeste vuil. Mensen die wat kopen bij het benzinestation, pakken de gekochte etenswaren onder het autorijden uit en gooien de verpakking vervolgens het raam uit. Schandalig, maar het gebeurt." Tijdens de schoonmaakactie regende het eerst zachtjes. Later op de dag kwam het zonnetje tevoorschijn. Bij het Van der Valk-restaurant in Breukelen werd de schoonmaakactie afgesloten met een borrel. 's Avonds konden de deelnemers tevreden vaststellen dat hun actie de uitzending van RTL Nieuws had gehaald. "We hebben flink wat werk kunnen verzetten."  

Reageer op dit artikel