nieuws

Weekers wil meer dan helft belastingkantoren sluiten

Geen categorie

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën overweegt meer dan de helft van het huidige aantal belastingkantoren in Nederland te sluiten. Van de veertig kantoren blijven er mogelijk achttien over.

De vestigingen in Heerenveen, Helmond en Hilversum sluiten in de loop van dit jaar hun deuren. Andere kantoren worden uiterlijk voor 2016 gesloten. Weekers hoopt hiermee kosten te besparen. In totaal moet er bij de Belastingdienst 400 miljoen euro aan bezuinigingen worden doorgevoerd.

Geen gedwongen ontslagen
Medewerkers van de Belastingdienst die op de kantoren werken, zijn op de hoogte gesteld van de plannen. Er is echter nog geen definitief besluit gevallen over het aantal kantoren dat dicht moet en welke dat precies zijn. Naar verwachting zullen er geen gedwongen ontslagen volgen. Wel is het mogelijk dat medewerkers langer naar hun werk moeten reizen.

Reageer op dit artikel