nieuws

‘Werkgevers bereid tot eigen risico ww’

Geen categorie

Werkgevers zijn bereid om een stuk eigen risico te betalen voor de werkloosheidswet. Dat zei voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

Wientjes pleitte voor grote hervormingen van de arbeidsmarkt, waaronder het korten van de ww van 36 naar 12 maanden. Hij wilde praten over een totaalpakket. ‘Laten we bij elkaar gaan zitten om het ontslagrecht te versoepelen, geld te stoppen in opleidingen en werk naar werk en eigen risico van werkgevers in de ww te stoppen', zei Wientjes.

Wajongers
Daarnaast stelde hij voor een bepaald percentage van de loonsom te gaan besteden aan het in dienst nemen van ‘mensen die nu buiten de boot vallen', in ruil voor 0 procent loonstijging. Hij doelde daarmee op mensen met een Wajong-uitkering of mensen die vallen onder de sociale werkvoorziening. ‘Dat zijn er tienduizenden. Het bedrijf krijgt de mogelijkheid: of je neemt mensen aan in een bepaald percentage, of je stort geld dat je normaal zou betalen aan deze mensen in een bepaalde pot', aldus Wientjes.

Reageer op dit artikel