nieuws

Werkgevers en bonden weer ‘verkennend’ in gesprek

Geen categorie

OSB, werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche, en de vakbonden FNV en CNV gaan weer met 'verkennend' met elkaar in gesprek. De partijen praten over de ontstane situatie rond de onderhandelingen voor een nieuwe CAO. Het gesprek heeft een informeel karakter. OSB wil de mogelijkheden verkennen om te komen tot een voor alle partijen acceptabele […]

OSB, werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche, en de vakbonden FNV en CNV gaan weer met 'verkennend' met elkaar in gesprek.

De partijen praten over de ontstane situatie rond de onderhandelingen voor een nieuwe CAO. Het gesprek heeft een informeel karakter. OSB wil de mogelijkheden verkennen om te komen tot een voor alle partijen acceptabele oplossing. Eerste onderhandelaar Anton Witte: "De oplossing moet de 150.000 schoonmakers de zekerheid van een eerlijk loon bieden en werken in een sterke en aantrekkelijke branche. Een oplossing, waarbij alle partijen tegelijkertijd de realiteit van een verder krimpende markt en aankomende forse bezuinigingen onder ogen zien." Het gesprek vindt volgende week plaats. Witte: "De afgelopen weken laten zien dat de crisistijd voor onze branche zwaar is en zelfs nog slechter wordt. Wij blijven toch, ondanks de verslechterende situatie, bereid om binnen het financiële kader van 5 procent te komen tot een oplossing. Dit tegen alle geluiden in van partijen die gaan voor een nuloptie. Wij willen onze 150.000 medewerkers de zekerheid bieden van loon en werken in een sterke en aantrekkelijke branche."

Reageer op dit artikel