nieuws

Werkloze jongeren starten met opleiding mbo-glaswas

Geen categorie

Carling, ROC Leiden en stichting Nelis zijn weer gestart met een groep (van 19 deelnemers) die de mbo-opleiding met specialisatie glaswas doorlopen. Stichting Nelis is opgericht om jongeren die (langdurig) werkloos zijn, zo snel mogelijk weer bij het arbeidsproces te betrekken. Dit doet Stichting Nelis door werkgelegenheidsprojecten op te starten, specifiek voor jongeren en gericht […]

Carling, ROC Leiden en stichting Nelis zijn weer gestart met een groep (van 19 deelnemers) die de mbo-opleiding met specialisatie glaswas doorlopen.

Stichting Nelis is opgericht om jongeren die (langdurig) werkloos zijn, zo snel mogelijk weer bij het arbeidsproces te betrekken. Dit doet Stichting Nelis door werkgelegenheidsprojecten op te starten, specifiek voor jongeren en gericht op de schoonmakers- en glazenwassersbranche. "Samen met ROC-leiden en Carling Opleidingen hebben we een lesprogramma opgezet dat voldoet aan het kwalificatiedossier en aan de verwachtingen van de werkgevers waar deze jongeren aan het werk gaan", aldus Ian Smeijers van Stichting Nelis. ROC Leiden heeft met Savantis en Carling Opleidingen gezocht naar een mix van theorie en praktijk. Gerard Spoor van Carling: "De deelnemers zijn allemaal zeer gemotiveerd. Zij zijn bij de laddertjesdag en tijdens de intake goed beoordeeld en hebben een goed beeld gekregen van wat ze kunnen verwachten. In de eerste fase bewaken wij nauwlettend de inzet en motivatie. De schoonmaakbranche zit te wachten op goed opgeleid personeel. Maar deelnemers moeten ook gemotiveerd zijn en weten wat er van ze verwacht wordt." Meer informatie over de projecten van Stichting Nelis: www.stichtingnelis.nl of www.haagsedingen.nl/nelis.htm.

Reageer op dit artikel