nieuws

Zorgsalon Tranzo ‘De patiënt aan zet: hoe kan de chronische zieke zijn eigen zorg verbeteren?’

Geen categorie

Een chronische aandoening heeft grote invloed op de kwaliteit van leven. Daarbij speelt naast de kwaliteit van de geboden zorg, ook de patiënt zelf een grote rol. Die kan door actievere deelname aan het zorgproces de kwaliteit van de zorg beïnvloeden. Hoe kunnen patiënten daarin optimaal worden ondersteund? Zorgverzekeraars, hulpverleners en patiëntenverenigingen willen deze actievere patiëntrol stimuleren. Door internetprogramma’s voor een gezonde leefstijl of door patiënten te stimuleren deel te nemen aan (interactieve) patiëntencommunities en met hun ervaringen zorgprocessen te verbeteren. Sprekers uit verschillende geledingen gaan in op hoe zij de actieve patiënt van de toekomst zien en deze in zijn rol ondersteunen.

Wanneer: 14-06-2012
Waar: Universiteit van Tilburg
Kosten: Gratis
Organisatie: Tranzo
Meer informatie:
http://www.tilburguniversity.edu/nl/onderzoek/instituten-en-researchgroepen/tranzo/symposiazorgsalons/presentaties/
tranzo@tilburguniversity.edu

Reageer op dit artikel