nieuws

400.000 mensen krijgen direct definitieve aanslag

Geen categorie

De Belastingdienst stuurt dit jaar rond de 400.000 mensen direct een definitieve aanslag. Zij ontvangen niet eerst nog een aparte voorlopige aanslag. Begin april startte de Belastingdienst met een proef waarbij mensen die voor 1 april hun belastingaangifte hebben ingediend, direct een definitieve aanslag krijgen opgelegd.

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën: ‘Dit is een mooie eerste stap in het verminderen van de papierberg. Volgend jaar hopen we nog meer mensen slechts één blauwe brief te sturen. Mensen krijgen sneller duidelijkheid en minder blauwe brieven. Dat is voor iedereen winst'.

Voor 1 juli bericht
Als de fiscus overtuigd is van de juistheid van de berekening, wordt de voorlopige aanslag overgeslagen. Volgend jaar wordt de proef naar nog meer mensen uitgebreid. Iedereen die voor 1 april zijn aangifte heeft ingediend maar geen versnelde aanslag heeft ontvangen, krijgt voor 1 juli bericht van de fiscus.

Reageer op dit artikel