nieuws

Akkoord over tweejarige cao voor schoonmakers

Geen categorie

Na meer dan 100 dagen staken is er goed nieuws: de vakbonden en werkgevers hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe cao in de schoonmaakbranche. De nieuwe cao geldt voor twee jaar (van 1 januari 2012 tot 1 januari 2014). De lonen gaan in die periode met 4 procent omhoog: -2 procent per 1 mei 2012 […]

Na meer dan 100 dagen staken is er goed nieuws: de vakbonden en werkgevers hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe cao in de schoonmaakbranche. De nieuwe cao geldt voor twee jaar (van 1 januari 2012 tot 1 januari 2014).

De lonen gaan in die periode met 4 procent omhoog:
-2 procent per 1 mei 2012 en
-nog eens 2 procent per 1 januari 2013.

Daarnaast gaat de eindejaarsuitkering omhoog van 0,75 naar 1,6 procent (met ingang van 2012).

Ten aanzien van de ziektewachttijd is de huidige regeling (de eerste twee ziektedagen zijn voor rekening van de werknemer) niet gewijzigd. Er is wel afgesproken dat er een uitgebreide studie komt naar een beter ziekteverzuimbeleid. Dit punt was de laatste weken het laatste breekpunt om tot overeenstemming te komen.

In een persbericht van de OSB staat het alsvolgt omschreven: "Er komt een breed en grondig experiment met het verbeteren van ziekteverzuimbeleid. De schoonmaaksector verbindt zich aan de eenduidige onderzoeksconclusies."

Opleidingen
Verder is in de cao afgesproken dat er elk jaar geld wordt vrijgemaakt voor 6.000 vakopleidingen en 500 taalcursussen.
Ook komt er een studie naar betere cao-afspraken voor werknemers in administratieve functies en in de specialistische reiniging.

Bonden en werkgevers moet de cao nog voorleggen aan hun leden.

Reageer op dit artikel