nieuws

Ambtenaren gemeente Den Haag aan social media

Geen categorie

De gemeente Den Haag wil meer gaan doen met social media, mede om de burgerparticipatie te bevorderen. Ambtenaren moeten aan de bak in sociale netwerken. Dat meldt Binnenlands Bestuur. Social media en e-participatie zijn dé manieren om de 'onbenutte denk- en doekracht' in de stad te benutten, stelt wethouder Ingrid van Engelshoven van Onderwijs en […]

De gemeente Den Haag wil meer gaan doen met social media, mede om de burgerparticipatie te bevorderen. Ambtenaren moeten aan de bak in sociale netwerken. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

Social media en e-participatie zijn dé manieren om de 'onbenutte denk- en doekracht' in de stad te benutten, stelt wethouder Ingrid van Engelshoven van Onderwijs en Dienstverlening in een voortgangsrapportage aan de raad.

De gemeente is al een voorloper op het gebied van het gebruik van Twitter, Facebook en LinkedIn, maar daarmee is veel meer mogelijk, denkt de wethouder – met name om de interactie en de participatie te verbeteren.

In richtlijnen vastgelegd
Een van de stappen die dit jaar volgen is dat van ambtenaren wordt verlangd dat zij zich aansluiten bij bestaande social media-netwerken in Den Haag. De benodigde 'organisatiebrede cultuurverandering' is in richtlijnen vastgelegd.

'De gemeente nodigt de bewoners niet meer uit, maar gaat op deze wijze virtueel op bezoek bij bewoners en ondernemers', illustreert Van Engelshoven.
Zij wil vanaf komende zomer ook Facebook inzetten als alternatief kanaal voor www.denhaag.nl, om enkele tienduizenden jongere 'fans' te binden.

De regie over de social media-aanpak is belegd bij de contentmanagementorganisatie (die ook verantwoordelijk is voor de website). 'Maar het is geen geïsoleerde aanpak. Alle diensten zijn erbij betrokken en de wethouder is eindverantwoordelijk.'

(Bron: Binnenlands Bestuur http://www.binnenlandsbestuur.nl/ )

Reageer op dit artikel