nieuws

Astrid van der Valk, Arizona Chemical, controller van het jaar

Geen categorie

Astrid van der Valk, corporate controller bij het Amerikaanse concern Arizona Chemical is gisteren verkozen tot Controller of the year 2012. Arizona Chemicals is in Nederland onbekend, maar wereldwijd een toonaangevende speler in dennenhoutgebaseerde chemicaliën. Door een carve out kwam deze chemische divisie van een papierverwerkend bedrijf in handen van private equity en werd een stand […]

Astrid van der Valk, corporate controller bij het Amerikaanse concern Arizona Chemical is gisteren verkozen tot Controller of the year 2012. Arizona Chemicals is in Nederland onbekend, maar wereldwijd een toonaangevende speler in dennenhoutgebaseerde chemicaliën. Door een carve out kwam deze chemische divisie van een papierverwerkend bedrijf in handen van private equity en werd een stand alone bedrijf. 'Er was geen corporate infrastructuur of niks', aldus corporate controller Astrid van der Valk. Aan haar de taak om finance vanaf de grond af aan op te bouwen. 'Als we nu een IPO gaan doen of opnieuw verkocht gaan worden, hebben we de financiële backbone en topmensen in huis'.

De vijf genomineerde kandidaten waren bijzonder sterk dit jaar. Allen werkte ze aan aansprekende trajecten waarmee ze nadrukkelijk bijdroegen aan waardecreatie voor de business. De jury scoorde de kandidaten op verschillende aspecten, waaronder leiderschap, business alignement, CFO van de toekomst en communicatieve vaardigheden.

Reageer op dit artikel