nieuws

Bedwantsen nu ook al in kantoren

Geen categorie

Bedwantsen worden een steeds groter probleem in Nederland. Het aantal aanvragen dat bij Rentokil Pest Control binnen komt voor de bestrijding van bedwantsen stijgt sterk: in de laatste drie jaar is dit aantal verdubbeld. In Nederland is er elke dag wel een locatie die met een bedwantsenplaag geconfronteerd wordt. Bedwantsen verspreiden zich volgens het bedrijf […]

Bedwantsen worden een steeds groter probleem in Nederland. Het aantal aanvragen dat bij Rentokil Pest Control binnen komt voor de bestrijding van bedwantsen stijgt sterk: in de laatste drie jaar is dit aantal verdubbeld.

In Nederland is er elke dag wel een locatie die met een bedwantsenplaag geconfronteerd wordt. Bedwantsen verspreiden zich volgens het bedrijf snel en zijn moeilijk te behandelen. "Steeds meer Nederlandse hotels en huishoudens worden geconfronteerd met bedwantsen, ook wel bekend als wandluis of bedbug. Dit ongedierte nestelt zich in en rondom bedden en veroorzaakt al snel een plaag waar bewoners en hotelgasten veel last van kunnen hebben. Reisbagage is de grootste bron van besmettingen, maar ook (tweedehands) meubelen kunnen ‘dragers' van bedwantsen zijn. Daardoor is het ongedierte nu ook al te vinden op universiteiten en in kantoren."

Nieuwe behandeling
Rentokil zegt een nieuwe hittebehandeling te hebben ontwikkeld. "Deze wordt in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland al enkele jaren succesvol ingezet voor de bestrijding van bedwantsen." Met behulp van speciaal ontwikkelde mobiele hittekanonnen wordt een afgesloten ruimte verwarmd tot een temperatuur die hoog genoeg is om alle levensstadia van bedwantsen te doden. Bedwantsen komen volgens het bedrijf 's nachts tevoorschijn en worden aangetrokken door een combinatie van menselijke geur, CO2 en lichaamswarmte. "Om te overleven gaan ze op zoek naar bloed en daarvoor bijten ze (slapende) mensen. Een beet van een bedwants voel je niet, maar met name de jeuk kan irritatie veroorzaken."

Reageer op dit artikel