nieuws

Benzinestations voeren betaald plassen in

Geen categorie

Gratis plassen langs de snelweg is voorbij. BP, Esso en Shell plaatsen poortjes waar 50 eurocent in moet. Voor die halve euro beloven ze een "weldadige toiletervaring". BP was de eerste benzinemaatschappij die vorig jaar begon met het plaatsen van betaalpoortjes voor de toiletten en het opfrissen van het sanitair, bijvoorbeeld met een nieuw type handdroger. […]

Gratis plassen langs de snelweg is voorbij. BP, Esso en Shell plaatsen poortjes waar 50 eurocent in moet. Voor die halve euro beloven ze een "weldadige toiletervaring".

BP was de eerste benzinemaatschappij die vorig jaar begon met het plaatsen van betaalpoortjes voor de toiletten en het opfrissen van het sanitair, bijvoorbeeld met een nieuw type handdroger. Shell en Esso volgen, zodat eind van dit jaar het betaald plassen is ingevoerd op een groot deel van de bijna tweehonderd tankstations langs de snelweg. Daarbij geldt hetzelfde betaalsysteem als langs de Duitse snelwegen. De klant krijgt zijn 50 eurocent terug als hij wat koopt. Regelmatig test de ANWB de kwaliteit van de toiletten bij de tankstations langs de snelweg. Dan worden er vaak onvoldoendes uitgedeeld. Vroeger waren benzinemaatschappijen verplicht gratis toiletten te bieden. Sinds 2002 bestaat die eis niet meer. Shell ging voor zijn benzinestations in zee met 2theloo, een bedrijf in betaald toiletteren, dat vorig jaar begon in het centrum van Amsterdam. Alle 52 tankstations langs de snelweg krijgen een toilet van 2theloo.

Reageer op dit artikel