nieuws

CNV stuurt gemeenten brandbrief over zorg

Geen categorie

Vakbond CNV Publieke Zaak vindt het effect van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) dramatisch.  Dat schrijft de vakbond donderdag in een brief aan alle gemeenteraden van Nederland. De in 2007 ingestelde WMO verplicht gemeenten om zorg en voorzieningen te regelen voor mensen met een beperking, zoals gehandicapten en ouderen. Volgens de vakbond lijkt de WMO […]

Vakbond CNV Publieke Zaak vindt het effect van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) dramatisch.

 Dat schrijft de vakbond donderdag in een brief aan alle gemeenteraden van Nederland. De in 2007 ingestelde WMO verplicht gemeenten om zorg en voorzieningen te regelen voor mensen met een beperking, zoals gehandicapten en ouderen.

Volgens de vakbond lijkt de WMO in hoofdlijnen een succes, maar zijn de effecten een ramp. Veel patiënten krijgen minder zorg, die bovendien van mindere kwaliteit is, aldus de bond.

Ook medewerkers in de zorg zijn de dupe, aangezien zij minder betaald krijgen en hun kwaliteiten niet worden benut.

Reageer op dit artikel