nieuws

Controller werd niet gediscrimineerd op leeftijd

Geen categorie

De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) heeft geoordeeld dat een uitzendbureau niet heeft gediscrimineerd op grond van leeftijd door een controller die solliciteerde naar een baan als assistent-controller af te wijzen.

De in 1956 geboren man had gesolliciteerd naar een baan als assistent-controller bij een uitzendbureau. Het bureau wees hem af omdat hij overgekwalificeerd was. Men zocht iemand die vooral uitvoerend werk zou doen, door zou kunnen groeien en langere tijd bij de opdrachtgever in dienst zou blijven. De man vond dat hij gediscrimineerd werd op grond van leeftijd.

Junior of senior
De Commissie oordeelt dat niet gebleken is dat het uitzendbureau jegens de man onderscheid op grond van leeftijd heeft gemaakt bij de behandeling bij de vervulling van een openstaande betrekking. De Commissie heeft in het verleden in haar advies 2005/06 gesteld dat wanneer bij een werving en selectie gevraagd wordt om bij voorbeeld een ‘senior' accountant of een ‘junior' adviseur geen sprake is van discriminatie op grond van leeftijd. De toevoeging ‘junior' of ‘senior' verwijst naar de inhoud of zwaarte van de functie en het gaat niet om leeftijd. Dit geldt ook voor de toevoeging ‘assistent' en de uitleg die het uitzendbureau daaraan geeft.

Reageer op dit artikel