nieuws

CSU reikt bonus uit op basis van kwaliteit en beleving

Geen categorie

Een bonus? Normaal voorbehouden aan de bankdirecteur toch? ROC Mondriaan en schoonmaakbedrijf CSU maakten bij een door Key Quality begeleide aanbesteding bijzondere afspraken. Kern is dat ‘de werkvloer' meeprofiteert als de gewenste technische en belevingskwaliteit wordt gehaald. De eerste negenduizend euro werd onlangs uitgereikt. CSU-projectmanager Albert Debipersad noemt het een unieke gelegenheid en zegt geen […]

Een bonus? Normaal voorbehouden aan de bankdirecteur toch? ROC Mondriaan en schoonmaakbedrijf CSU maakten bij een door Key Quality begeleide aanbesteding bijzondere afspraken. Kern is dat ‘de werkvloer' meeprofiteert als de gewenste technische en belevingskwaliteit wordt gehaald. De eerste negenduizend euro werd onlangs uitgereikt.

CSU-projectmanager Albert Debipersad noemt het een unieke gelegenheid en zegt geen ander situatie te kennen waarbij ook bonussen aan de schoonmakers op de werkvloer worden uitgekeerd. "Je ziet wel vaak een bonus malussysteem waarbij de bonus naar het schoonmaakbedrijf gaat en de malus oftewel de boete 10 procent van de omzet is." ROC Mondriaan en CSU spraken in een zevenjarig contract voor zes percelen de bonusregeling af. De beoordeling, door een onafhankelijke derde partij, ging op basis van het meten van de technische schoonmaak. "Dat is de normale schoonmaak die in orde moet zijn. De technische kwaliteit wordt daarbij beoordeeld door een inspecteur. Dat hebben we voor alle percelen gehaald. Maar voor de andere helft speelt de interne kwaliteitsbeleving een rol. En dat deel is veel moeilijker te realiseren. Dat gaat over hostmanship, een vriendelijk woord, klaar staan voor medewerkers, enzovoorts." Die beleving wordt geënquêteerd bij leerlingen, docenten en andere medewerkers van ROC Mondriaan. CSU wist op twee percelen de bonus binnen te halen, die daarmee op negenduizend euro uitkomt. De bonus per perceel kan oplopen tot 10.000 euro. Op de foto Albert Debipersad, projectmanager, en Vinod Sewpersad, districtsmanager, van CSU. "De primaire doelstelling is het verbeteren van de kwaliteit."

Reageer op dit artikel