nieuws

Directeur VerzuimReductie stapt op na Zembla-uitzending

Geen categorie

Directeur Marcel Wenting van VerzuimReductie, het grootste verzuimbedrijf van Nederland, is opgestapt na een storm van kritiek. Die kritiek ontstond na een uitzending van Zembla drie weken geleden. Al eerder was oud-profvoetballer Jan van Halst uit de directie vertrokken.

Wenting wordt opgevolgd door een interim-directeur, Ruud Pels.

Zembla bracht aan het licht dat VerzuimReductie het niet zo nauw neemt met de privacy van zieke werknemers van haar klanten. Callcenter-medewerkers van het bedrijf noteerden medische informatie van zieken in dossiers. Dit mag echter alleen door bedrijfsartsen worden gedaan.

Onderzoek
Ruim 550 bedrijven, waaronder Bijenkorf, V&D en Praxis, hebben de ziekmeldingregistratie van hun werknemers ondergebracht bij VerzuimReductie. Het College Bescherming Persoonsgegevens is inmiddels een onderzoek gestart, evenals de Inspectie SZW. FNV Bondgenoten opende een meldpunt.

Reageer op dit artikel