nieuws

Effektief sluit los van OSB akkoord met FNV

Geen categorie

Het Groningse schoonmaakbedrijf Effektief heeft zelf en los van werkgeversorganisatie OSB een akkoord gesloten met FNV-bondgenoten over doorbetaling bij ziekte. Ondertussen zitten woensdag 3 april bonden en OSB weer om tafel.   Juist deze doorbetaling is één van de strijdpunten in de drie maanden dat er inmiddels gestaakt wordt in de schoonmaakbranche. Dinsdag 2 april […]

Het Groningse schoonmaakbedrijf Effektief heeft zelf en los van werkgeversorganisatie OSB een akkoord gesloten met FNV-bondgenoten over doorbetaling bij ziekte. Ondertussen zitten woensdag 3 april bonden en OSB weer om tafel.  

Juist deze doorbetaling is één van de strijdpunten in de drie maanden dat er inmiddels gestaakt wordt in de schoonmaakbranche. Dinsdag 2 april kreeg directeur Erwin de Jong van Effektief van FNV Bondgenoten een gouden korenaar, omdat volgens de bond "het kaf hiermee van het koren gescheiden is." Volgens Effektief, met onder meer vestigingen in Groningen, Heerenveen en Leeuwarden, heeft de staking lang genoeg geduurd. Schoonmakers van het bedrijf werken onder meer op openbare basisscholen in de stad Groningen. Na bijna dertien weken staken gaan ze weer aan het werk. Vakbond FNV is blij met het besluit van de grote speler. De werkgeverskoepel OSB praat woensdag 3 april weer met de bonden. Jan Kampherbeek, onderhandelaar van CNV Vakmensen. "We zijn net als FNV op de uitnodiging van OSB ingegaan. Hopelijk komen we dit keer wel een stap verder. We zullen zien."

Reageer op dit artikel