nieuws

Hoe verkoopt ú kwaliteit?

Geen categorie

In zijn rol als CEO van de American Society for Quality (ASQ) reist Paul Borowski de wereld rond om workshops te geven. Vrijwel overal krijgt hij ongeveer dezelfde vraag: hoe 'verkoop' ik 'kwaliteit' aan mijn baas of directie?

Menig kwaliteitsprofessional worstelt ermee: hoe overtuig je het seniormanagement van het belang van kwaliteit als essentieel onderdeel van het streven naar uitmuntende prestaties, concurrentiekracht, groei, duurzaamheid, overleving?

Het is een vraag die elke keer weer opduikt als de ASQ de Futures Studies – studies over de ontwikkeling van kwaliteit die sinds 1995 verschijnen – publiceert. Het zijn beleidsstukken met meestal drie componenten: de belangrijkste krachten achter de ontwikkelingen, de mogelijke scenario's waarmee de ontwikkelingen zich manifesteren, en de implicaties voor organisaties en kwaliteitsprofessionals. En ook de implicaties voor ASQ natuurlijk, want ook ASQ moet kwaliteit verkopen.

Het is ook een vraag die sinds jaar en dag al gesteld wordt door de kwaliteitsgemeenschap. Moet je kwaliteit vertalen in de taal waar het topmanagement goed in is, (de taal van het geld) dus in termen van oorzaak-en-gevolg relaties tussen (gebrek aan) kwaliteit en financiële resultaten? Moet je rekening houden met culturele verschillen als je je opwerpt als ambassadeur van kwaliteit of kun je overal hetzelfde verhaal kwijt? Versta je onder kwaliteit hetzelfde als de toehoorders?
Kwaliteit, prima natuurlijk, maar kwaliteit van wat of van wie? In hoeverre is je eigen kwaliteit als kwaliteitsprofessional mede bepalend?
Het zijn allemaal vragen die het een heel complexe zaak maken, een kwestie van hard werken en diep nadenken en ook een kwestie van integriteit.

(Bron: ASQ, 12 maart 2012). Hier vindt u ook de reactie van uw (veelal) Amerikaanse collega´s. 

En hoe verkoopt u kwaliteit? Deel uw mening, geef hieronder uw reactie.

Reageer op dit artikel