nieuws

Hoge gebouwen: hoge veiligheidsrisico’s? Een integrale risicobeschouwing voor hoogbouw

Geen categorie

SBR-praktijkrichtlijn Brandveiligheid in hoge gebouwen wordt door veel instanties als richtlijn gehanteerd bij het toetsen van de brandveiligheid van hoge gebouwen. Vanuit de marktpartijen bestaat juist veel kritiek op de richtlijn, omdat het geëiste voorzieningenniveau aanmerkelijk hoger is dan dat voor standaardsituaties het geval is. Dat was reden voor SBR om de kritiek te onderzoeken […]

SBR-praktijkrichtlijn Brandveiligheid in hoge gebouwen wordt door veel instanties als richtlijn gehanteerd bij het toetsen van de brandveiligheid van hoge gebouwen. Vanuit de marktpartijen bestaat juist veel kritiek op de richtlijn, omdat het geëiste voorzieningenniveau aanmerkelijk hoger is dan dat voor standaardsituaties het geval is. Dat was reden voor SBR om de kritiek te onderzoeken en de richtlijn te herzien. Daarbij bestond de wens om dat niet op basis van prescriptieve eisen maar op basis van prestatie-eisen met risicodoelen te doen. Door veiligheid in meetbare risicogrenswaarden uit te drukken, kunnen brandveiligheidsvoorzieningen en gebouwontwerp optimaal op elkaar worden afgestemd (maatwerk).

Reageer op dit artikel