nieuws

Ict-sector niet optimistisch over cloud computing

Geen categorie

Ruim 30 procent van de ict'ers ziet helemaal niets in cloud computing en biedt klanten deze oplossingen dan ook niet aan, zo blijkt uit een steekproef van marktonderzoeksbureau Heliview in opdracht van ABN Amro. Zo'n 40 procent geeft aan liever niet in de cloud te willen, tenzij het een beter alternatief is voor andere oplossingen.

Het aanbieden van cloud-diensten en -producten kan maar liefst 35 procent vormen van de jaaromzet van ict-bedrijven. Dat de sector niet staat te juichen is dan ook op z'n minst opvallend. Bijna 80 procent van de bedrijven in de ict ziet de omzet in de komende twee jaar stijgen. Van die groep ziet zelfs 30 procent een toename van meer dan 10 procent. Bedrijven die cloud-diensten en -producten aanbieden, laten daarnaast licht betere resultaten zien dan hun collega's die de cloud vooralsnog links laten liggen.

Niet meer alleen focus op verkooptarget

Menno van Leeuwen, sector banker TMT, denkt te weten waarom ict-aanbieders zich nog niet massaal met de cloud bezighouden. ‘Bij cloud-oplossingen ga je naar inkomsten uit gebruik‘, legt hij uit. ‘Ict-aanbieders moeten een commerciële, financiële en culturele omslag maken. Niet langer meer een focus op verkooptargets, maar juist op langetermijnrelaties met opdrachtgevers. Je ziet dat ze het daar lastig mee hebben. Vandaar dat de stap richting cloud computing niet zo snel gezet wordt.'

Reageer op dit artikel