nieuws

Industrieel stofzuigsysteem voor Nooteboom Trailers

Geen categorie

Verhagen Leiden heeft een speciaal ontwikkeld, industrieel stofzuigsysteem geleverd aan Nooteboom Trailers. Nooteboom trailers benaderde Verhagen Leiden met een stofprobleem dat tijdens de productie van trailers optrad. Tijdens het boren van bevestigingsgaten in de hardhouten vloeren van de trailers komen spanen en hardhoutstof vrij. Vanwege de kankerverwekkende stoffen in deze hardhoutstof moet dit afgezogen worden […]

Verhagen Leiden heeft een speciaal ontwikkeld, industrieel stofzuigsysteem geleverd aan Nooteboom Trailers.

Nooteboom trailers benaderde Verhagen Leiden met een stofprobleem dat tijdens de productie van trailers optrad. Tijdens het boren van bevestigingsgaten in de hardhouten vloeren van de trailers komen spanen en hardhoutstof vrij. Vanwege de kankerverwekkende stoffen in deze hardhoutstof moet dit afgezogen worden om gezondheidsklachten van personeel te voorkomen. Verhagen Leiden voerde eerst een test uit met een Comzu industriestofzuiger. Om het hardhoutstof bij de boormachine af te zuigen is er een speciaal systeem ontwikkeld waarbij een afzuigbuis met zuigmond op de boormachine werd gemonteerd. Hierdoor kunnen de spanen en hardhoutstof direct tijdens het boren afgezogen worden.

Directe afzuiging
Na een succesvolle test met een mobiele Comzu industrie stofzuiger, had de klant de wens om acht boormachines van directe afzuiging te voorzien waardoor acht personen tegelijk aan twee trailers kunnen werken. Daarnaast moest het systeem wendbaar zijn zodat de werknemers zich met de boormachine over de gehele trailer kunnen bewegen. Om dit te realiseren is er door Verhagen Leiden een maatwerk centraal stofzuigsysteem gefabriceerd en aangelegd met meer dan 125 meter aan leidingen en bochten. Voor de afzuiging koos het bedrijf voor twee Depureco Puma 18 industriële stofzuigers met een Siemens 13,7Kw draaistroommotor met fasebeveiliging. Om de wendbaarheid van de boormachines te garanderen zijn er door Verhagen Leiden twee stalen kolommen met ieder vier zwenkarmen gefabriceerd. Op de zwenkarmen zijn vervolgens slangenhaspels gemonteerd met daarop microschakelingen om de afzuiging te activeren.

Reageer op dit artikel