nieuws

‘Inperken waardeoverdracht pensioen raakt meerderheid niet’

Geen categorie

Het plan van minister Kamp van Sociale Zaken om het recht van werknemers in te perken om bij het wisselen van baan het al opgebouwde pensioen mee te nemen, zijn alleen van toepassing bij pensioenaanspraken van meer dan 15.000 euro. Dat is zo'n tien procent van de gevallen. ‘Naar verwachting wordt ruim 90 procent van de gevallen van waardeoverdracht niet door dit besluit geraakt', schrijft Kamp aan de Tweede Kamer.

Eind vorig jaar werd Kamp door een Kamermeerderheid gewaarschuwd dat het inperken van werknemersrechten alleen in uitzonderlijke gevallen mag. Daarom legt de minister zijn ontwerpbesluit nu voor aan de Kamer. Volgens de minister is het inperken van het werknemersrecht soms nodig, omdat het voorkomt dat werkgevers tienduizenden euro's moeten bijstorten om de waardeoverdracht van iemands pensioen mogelijk te maken. Vooral kleinere bedrijven kunnen hierdoor in de problemen komen.

Reageer op dit artikel