nieuws

Isala klinieken besteedt magazijnfunctie uit

Geen categorie

Vanaf juni 2012 wordt de magazijnfunctie van het ziekenhuis Isala klinieken in Zwolle uitbesteed aan HospitalLogistics Nederland (HL). Marjanne Sint, voorzitter Raad van Bestuur Isala klinieken, en Eric Dewaet, algemeen directeur Hospital Logistics Nederland, bekrachtigden deze nieuwe samenwerking onlangs met de ondertekening van een overeenkomst. Voor Isala klinieken betreft het één van de vele stappen […]

Vanaf juni 2012 wordt de magazijnfunctie van het ziekenhuis Isala klinieken in Zwolle uitbesteed aan Hospital
Logistics Nederland (HL).

Marjanne Sint, voorzitter Raad van Bestuur Isala klinieken, en Eric Dewaet, algemeen directeur Hospital Logistics Nederland, bekrachtigden deze nieuwe samenwerking onlangs met de ondertekening van een overeenkomst. Voor Isala klinieken betreft het één van de vele stappen in voorbereiding op de overgang van Isala Facilitair naar een regieorganisatie en de ingebruikname van de nieuwbouw in 2013. De nieuwbouw is namelijk bewust niet meer voorzien van centrale magazijnen. Deze functie wordt ondergebracht bij HL locatie Apeldoorn. Een groep personeelsleden van Isala klinieken wordt door HL overgenomen. De samenwerking start per juni 2012, zodat de nieuwe werkwijze ingeburgerd is als het nieuwe ziekenhuis in gebruik wordt genomen.

Bewuste keuze
De keuze om de magazijnfunctie, de operationele inkoop en het voorraadbeheer uit te besteden, hebben Isala klinieken enige tijd geleden bewust gemaakt. Uit een businesscase is gebleken dat het interessanter is om de magazijnfunctie niet meer op te nemen in de nieuwbouw, maar uit te besteden aan een derde partij. Deze ontwikkeling past volgens de partijen bij de beweging die de stafdienst Isala Facilitair momenteel maakt van een uitvoerende naar een regieorganisatie. Na een arktstudie koos Isala klinieken voor HL. Die laatste integreert de magazijnen voor Isala klinieken in het bestaand Medisch Distributie Centrum in Apeldoorn, waarvoor extra ruimte gehuurd en ingericht is. Ongeveer 3.000 verbruiksartikelen, zowel
niet-steriel als steriel, worden door HL opgeslagen en beheerd. HL maakt op basis van dagelijkse bestellingen de leveringen per afdeling op rolcontainers klaar en levert per vrachtwagen aan Isala klinieken. HL zorgt ook voor levering van goederen die besteld worden bij derden, zodat afdelingen van Isala klinieken alle bestellingen in één keer geleverd krijgen.

Reageer op dit artikel