nieuws

‘Kilometervergoeding is niet kostendekkend’

Geen categorie

De MHP, vakcentrale voor middelbaar en hoger personeel, vindt dat de belastingvrije kilometervergoeding voor werknemers omhoog moet. Bedrijven mogen nu 19 cent per zakelijke kilometer belastingvrij vergoeden aan hun personeel. Volgens de MHP moet daar 5 cent per kilometer bij.

Oplopende prijzen voor brandstof zijn de reden voor de vraag om verhoging. De gemiddelde werknemer moet volgens de vakcentrale 350 euro per jaar netto bijleggen op de autokosten die hij voor de zaak maakt. Vakcentrale FNV deelt de zorgen. ‘De onbelaste vergoeding moet kostendekkend zijn. De vraag is of dat nog wel het geval is. Wij willen daar daarom snel onderzoek naar', aldus een woordvoerster van de FNV. Volgens de FNV is het met het oog op de gestegen brandstofprijzen ook onbestaanbaar als in het Catshuis door regeringspartijen VVD en CDA met gedoogpartner PVV wordt besloten de kilometervergoeding nog te verlagen. ‘Mensen leveren al jaren koopkracht in', zei de woordvoerster.

Reageer op dit artikel