nieuws

Nieuw verschenen. SIGMA 2 – Thema Management en Topsport

Geen categorie

Recent is de nieuwste uitgave van het tijdschrift Sigma verschenen. In de aanloop naar het EK voetbal en de Olympische Spelen deze zomer, gingen wij op zoek naar overeenkomsten tussen Management en Topsport. Wat kunt u als (kwaliteits)manager leren van topsporters?

Sportpsycholoog Rico Schuijers heeft daar wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Schuijers speelde als mental coach een rol in het behalen van de gouden medailles van de Nederlandse hockey- en waterpolovrouwen op de Olympische Spelen. Ook in de aankomende Olympische Spelen is hij als mental coach actief. Van de tools uit de sportpsychologie kan ook het bedrijfsleven veel leren.

Daarnaast een interview met Jan van Zwieten, directeur van het Mentally Fit Institute. Managers kunnen, net als topsporters, optimale resultaten boeken met energiemanagement en stressbeheersing, zegt Van Zwieten. 'Wie goed slaapt en drie keer per week sport, kan geen burn-out krijgen.'

Verder in Sigma 2:

– De manager als breincoach

– Samenwerking in het veiligheidshuis

– Draavlak creeren voor kwaliteitsmanagement

– De VIP-theorie: Persoonlijk leiderschap bij Defensie.

Meer info over een abonnement op Sigma: klik hier.

Volgons ook op twitter: @sigma_online en #NKC2012

Reageer op dit artikel