nieuws

Nijmegen host TEDx The Future of Health 2013

Geen categorie

TEDxMaastricht krijgt na twee succesvolle uitvoeringen geen vervolg. TEDx, the future of health, krijgt echter wel een vervolg, in Nijmegen. En wel op 4 februari 2013. Dit maakte Lucien Engelen bekend tijdens zijn TEDtalk. Engelen werd voor en na zijn TEDtalk met een staande ovatie bejubeld. TEDxEngelen is de drijvende kracht achter TEDxMaastricht. De inspiratiebijeenkomsten […]

TEDxMaastricht krijgt na twee succesvolle uitvoeringen geen vervolg. TEDx, the future of health, krijgt echter wel een vervolg, in Nijmegen. En wel op 4 februari 2013. Dit maakte Lucien Engelen bekend tijdens zijn TEDtalk. Engelen werd voor en na zijn TEDtalk met een staande ovatie bejubeld.

TEDx
Engelen
is de drijvende kracht achter TEDxMaastricht. De inspiratiebijeenkomsten die Engelen organiseert zijn ooit ontstaan in Californië. TEDxMaastricht richt zich in tegenstelling tot het wereldwijde TEDx voornamelijk op de gezondheidszorg. In een TEDtalk van acht tot tien minuten doen artsen, hulpverleners of patiënten hun verhaal om anderen te inspireren hun boodschap te verspreiden.

Tedx verhuist omdat Engelen teleurgesteld is in de lauwe belangstelling en ondersteuning door de Gemeente Maastricht en de Universiteit Maastricht met daaraan vastgekoppeld het MUMC.

In gesprek met Maastricht Aktueel gaf Engelen aan  dat het vertrek niet alleen uit logistieke overwegingen plaatsvindt. ‘Laat me voorop stellen dat we niet perse met The Future of Health in Nijmegen van start wilden gaan.  Het TEDx gebeuren moest losstaan van het Radboud.  We hebben absoluut twee mooie edities gehad in Maastricht.' Bij die uitspraak komt Engelen gelijk uit bij de kritiek die hem heeft doen besluiten dat twee jaren Maastricht genoeg is geweest.  Engelen kwam tot de conclusie dat The Future of Health in Maastricht werd gehouden maar niet met Maastricht.  En op dat laatste had hij gehoopt, zo niet gerekend.

Reageer op dit artikel