nieuws

NMa moet boetes thuiszorg opnieuw beoordelen

Geen categorie

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) moet zich opnieuw uitspreken over de bezwaren van twee thuiszorginstellingen tegen boetes die de NMa hun had opgelegd. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag bepaald. De Stichting Viva! Zorggroep en de Stichting Zorgbalans waren naar de rechter gestapt, omdat ze het onterecht vonden dat hun bezwaarschriften waren afgewezen. Volgens de […]

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) moet zich opnieuw uitspreken over de bezwaren van twee thuiszorginstellingen tegen boetes die de NMa hun had opgelegd. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag bepaald.

De Stichting Viva! Zorggroep en de Stichting Zorgbalans waren naar de rechter gestapt, omdat ze het onterecht vonden dat hun bezwaarschriften waren afgewezen. Volgens de NMa hebben de organisaties zich schuldig gemaakt aan kartelvorming door afspraken te maken over een verdeling van werkgebieden. Viva! Zorggroep kreeg daarvoor in 2008 een boete van 4 miljoen euro en Zorgbalans van 8 ton. Het jaar ervoor had de NMa een inval gedaan bij de instellingen.

Ook drie andere instellingen voor thuiszorg kregen boetes opgelegd omdat ze hun klanten in strijd met de mededingingswet onderling zouden hebben verdeeld.

Viva! Zorggroep stelde in een reactie blij te zijn dat de rechter haar in het gelijk heeft gesteld en vertrouwt erop dat de NMa nu tot een ander oordeel zal komen in de zaak.

Reageer op dit artikel