nieuws

Ook nihilbijtelling voor zuinige dieselauto

Geen categorie

Zuinige dieselauto's komen met terugwerkende kracht ook in aanmerking voor een nihilbijtelling. Daarmee volgt staatssecretaris Weekers van Financiën de laatste ontwikkelingen in de autobranche.

In de Autobrief is aangekondigd dat voor auto's met een CO2-uitstoot van niet hoger dan vijftig gram per kilometer vanaf 1 januari 2012 een nihilbijtelling geldt. Ten tijde van het verschijnen van deze Autobrief was de verwachting dat er dieselauto's niet aan deze norm zouden voldoen.

‘Techniekneutraal stimuleren'
Inmiddels is de techniek zo ver gevorderd, dat ook dieselwagens minder dan vijftig gram CO2 per kilometer kunnen uitstoten. ‘Vandaar dat ik in de Fiscale verzamelwet heb opgenomen dat ook auto's die op diesel rijden voor een nihilbijtelling in aanmerking kunnen komen,' aldus Weekers. ‘Ik wil techniekneutraal stimuleren.' De wetswijziging werkt terug tot 1 januari 2012.

Reageer op dit artikel